Опашки за скокове върху надуваеми възглавници от 4 метра височина се извиха край река Марица в Пловдив, предаде репортер на TrafficNews. Атракцията е част от богатата програма за честванията на петата годишнина от избирането на града за Европейска столица на културата, като специално за събитието е затворен участък от булевард Марица Юг - между моста на панаира и моста на остров „Адата“. 

Десетки пловдивчани и гости на града вече се включиха в празника и настроението е приповдигнато. Привлекателна зона за малки и големи е и тази, в която се ходи по въже. Тук всеки може да изпробва акробатичните си умения след кратък инструктаж.

Най-голямата атракция е прекосяването на Марица, където каскадьори трябва да преодолеят височина от 10 метра.

От 18.00 ч посетителите ще могат да наблюдават града и околностите от балон на височина до 80 метра. По същото време известни суингъри канят всички любители на суинг танците да се забавляват.

Една от най-атрактивните БГ групи Deep Zone Project  ще гостува на лятното събитие от 18.30 часа. DJ Dian Solo, Danny Dimitroff и Eva Maria ще представят новото си лайв шоу и вечните песни на България в ремиксирани клубни версии и есенция от авторските им хитове.

На музикалната сцена на „Празник на реката“ с начало 20.00 часа ще се качат любимите български изпълнители  Михаела Филева, Графа, Любо Киров и Деница Караславова.

Специално за празника е подготвена невиждана досега в България „огнена картина“, която ще украси небето над реката след 22.30 ч. с 23 хиляди пиротехнически заряда на над половин километър височина. Автори на спектакъла са „Енигма Фойерверк“, които създадоха и магическите илюминации по време на откриването на Пловдив 2019.

Входът на целодневното събитие е безплатен.

Невиждана досега заря готвят тази вечер в Пловдив23 хиляди пиротехнически заряда ще гръмнат на над половин километър височина