Авторът на „De Fevgo“ Михалис Хаджиянис и един от най-успешните гръцки изпълнители за 21 век идва за своя втори концерт в България, който ще се проведе под тепетата на сцената на Античния театър.

Датата за концерта на гръцкия естраден певец е 9 юли, като билети вече могат да се закупят от мрежата на Eventim, както и различни търговски обекти.  Цените на билетите са между 40 и 60 лева.  Организаторите очакват голям интерес към събитието и дори са пуснали правостоящи места.

„Концертът ми миналата година в София ме накара да съжалявам истински, че съм пропускал страната ви толкова дълго. Гостоприемството и енергията на всички в залата ме зареди за месеци напред. Затова и след като дойде поканата за този специален концерт в Античния театър – не мислих много", заяви той.

Концертът в Пловдив ще бъде на 9 юли.

Михалис се появява на европейската сцена още на 17 години, когато представя Кипър на конкурса Евровизия в Бирмингам с авторската си песен "Генезис". Следват няколко изключително успешни и станали платинени албуми, абсолютно разпродадени турнета в Гърция и Кипър и милиони фенове по цял свят.

През 2004 той пее на закриването на Олимпийските игри в Атина, а същата година представя Кипър на официалната церемония за разширяването на Европейския съюз, отбелязваща присъединяването на 10 нови членки.

От 2000 до 2009 г. Михалис получава над 30 награди само в Гърция, които го правят най-успешният изпълнител в страната за първото десетилетие на 21 век. През 2010 Михалис е поставен от Forbes на 22-ро място сред най-влиятелните гърци.

Михалис е автор на повечето си песни, сред които "То Kalokairi Mou", "An Mou Tilefonouses" и др.

Още новини ТУК

TNS.bg