За 24-та поредна година в Пловдив ще се проведе Международния фолклорен фестивал.  Събитието ще се проведе на едно от най- емблематичните места – Античния театър от 30 юли до 3 август. Под тепетата ще дойдат фолклорни състави от десет държави – България, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия.

От българска страна, в програмата на фестивалните дни ще вземе участие Академичния  фолклорен ансамбъл при АМТИИ Пловдив.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов", където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта. На 31 юли в гр. Пещера ще се представят колективите от Украйна, Франция и Македония. На 1 август, отново в Пещера ще танцуват участниците от Грузия, Мексико и Индонезия. Ансамблите от Словения, Холандия и Чехия ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря.

Екипът от дирекция „Култура и културно наследство" на община Пловдив, работещ по фестивала е организирал богата паралелна, културна програма, която включва обиколка на забележителностите на Пловдив – Европейска столица на културата - 2019, както и на важни обекти в региона.

Церемонията по откриването на ХXIV Международен фолклорен фестивал е на 30 юли, понеделник, от 20 часа на Античния театър.  На същата сцена в последната вечер - 3 август, от 20 часа ще се състои Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.

Програма

ХXIV МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ПЛОВДИВ, 2018

30.07. Понеделник

18.00 ч.                Концерт на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов"  с участието на колективи от: Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия, Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ

20.00 ч.                ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ на ХXIV Международен фолклорен фестивал – Античен театър

31.07. Вторник

18.00 ч.           Концерт на Открита сцена на пл.„Стефан Стамболов" с  участието на колективи от: Грузия, Индонезия, Мексико, Словения, Холандия, Чехия.

20.00 ч.            Концерт на Античен театър

01.08. Сряда

18.00 ч.       Концерт на  открита сцена на пл.„Стефан Стамболов" с участието на  колективи от Македония, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия, Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ.

20.00 ч.            Концерт на Античен театър

02.08. Четвъртък

18.00 ч.      Концерт на открита сцена на пл.„Стефан Стамболов" с участието на колективи от Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Украйна, Франция.

20.00 ч.            Концерт на Античен театър

03.08. Петък

18.00 ч.       Концерт на открита сцена на пл.„Стефан Стамболов" с участието на колективи от Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия,Чехия, Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ

20.00 ч.        ГАЛА- КОНЦЕРТ и церемония по закриване на XXIV Международен фолклорен фестивал на Античен театър