Когато става дума за балканска музика, малко имена са толкова влиятелни и емблематични като Горан Брегович. Пловдивчани бяха пленени от неговите композиции, известни със своята уникална комбинация от традиционни фолклорни елементи и съвременни ритми на концерта, провел се в пловдивския панаир.

Първоначално събитието трябваше да се проведе на стадион „Ботев“, но с цел запазване на тревните площи на стадиона, той беше преместен в откритото пространство в двора на Пловдивския панаир.

Изпълненията на групата бяха енергични и изпълнени с емоция, а публиката беше напълно погълната от хипнотизиращата комбинация от звуци и ритми, които изпълниха пространството и мнозина не въздържаха емоциите си и се впускаха в танци.

Когато концертът приключи, стана ясно, че Горан Брегович е създал наистина незабравимо изживяване за своите български фенове. Някои от посетителите пък заявиха, че не са чули достатъчно изпълнения от Брегович, което ги е разочаровало.

Продадените за събитието билети бяха 3500, но изглеждаше, че доста хора се бяха отказали заради възможността да завали дъжд.

Въпреки тази възможност обаче истинските фенове на Брегович се забавляваха през цялото време. 

Галерия: