Певецът Любо Киров обра наградите на тазгодишната церемонията по връчване на Годишни Музикални Награди 2022 на БГ Радио, която се състоя в зала "Колодрума" в Пловдив.

Любо Киров спечели за БГ Песен за песента си „Целуни ме“. За същата песен Любо Киров спечели и за БГ текст. Любо Киров спечели и трета награда - БГ Комбинация заедно със Стенли и Христо Мутафчиев. 

Стилисти от Пловдив преобразиха звезди за музикалното събитие на годинатаЗа поредна година Christian of Roma Group беше партньор на Годишните музикални награди на БГ радио

Миро спечели две награди. Той спечели приза за изпълнител, а неговият албум "Мироглед" спечели наградата за албум. Наградата му за албум той получи от кмета на Пловдив Здравко Димитров и братя Аргирови. 

Мария Илиева спечели наградата за най-добра изпълнителка. 

RIA си тръгна с наградата за дебют. 

Най-добрият видеоклип е на DARA - „Thunder“.

Pavell & Venci Venc спечелиха наградата за БГ Дуо трио / вокална група. 

БГ Група станаха Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

Специалната награда БГ Вдъхновение на името на „Ана Мария Тонкова“, която е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика беше връчена на Михаил Белчев. При връчването на наградата на Михаил Белчев залата стана на крака и аплодира силно една от легендите на българската музика. 

На сцената излязоха много изпълнители като Мария Илиева, Орлин Горанов, Любо Киров, Миро, DARA, Маргарита Хранова, Михаил Белчев, Алма, Дара Екимова, Братя Аргирови, Михаела Маринова, Остава, Поли Генова, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. 

Ето и всички победители: 

Специалната награда БГ Вдъхновение „Ана Мария Тонкова“

Михаил Белчев

БГ Песен

„Целуни ме“ – Любо Киров 

БГ Текст

„Целуни ме“– Любо Киров текст: Любо Киров

БГ Албум

„Мироглед“– Миро

БГ Изпълнител

Миро

БГ Изпълнителка

Мария Илиева

БГ Дуо трио / вокална група

Pavell & Venci Venc’

БГ Комбинация

Стенли, Любо Киров, Христо Мутафчиев

БГ Група

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени

БГ Дебют

RIA

БГ Видеоклип

„Thunder“ – DARA реж. Стефан Маринов (Buddubazz Tape Company)