Групата „Equinox”, която представи България на песенния конкурс Евровизия в Лисабон, честити победата на Израел и увери, че е оставила сърцето и душата си на сцената.

Поздравяваме Нета и Израел за победата. На финала пяхме с цялото си сърце и душа, оставихме част от себе си на тази сцена. Българската следа в конкурса продължава да е ярка. Горди сме, че България имаше един от най-стойностните музикални проекти на „Евровизия” тази година, заявиха изпълнителите, цитирани от vesti.bg.

63-ото издание на песенния конкурс тази нощ бе спечелено от израелската песен „Toy” в изпълнение на Нета Барзилай, която ще заведе „Евровизия” в Израел следващата година. България спечели две специални отличия - композиторската награда "Марсел Безансон" за най-добра песен и награда за най-добро заснемане на сценичната изява на „Equinox”.

Благодарим на всички българи за подкрепата, на „Symphonix International” за впечатляващата песен, на БНТ за шанса и реализацията на българското участие. Най-важното е, че оставаме заедно и скоро ще можем да споделим повече подробности, казаха още изпълнителите.