Пловдив отново се превърна в столица на родното производство, таланта и традицията. Пролетният панаир на занаятите започна днес, като Малката главна в града беше завладяна от занаятчии от цялата страна. Пловдивчани вече се спират и оглеждат разнообразните творения – от шарени чанти, през красиви керамични продукти, майсторски грънчарски произведения, отлична дърворезба и още, и още.

Събитието, изглежда, съвпадна с посещение на туристическа група от Япония. Жители на страната на изгряващото Слънце гледаха с широко отворени очи творбите на българските майстори, видя репортер на TrafficNews.bg. През цялото време фотоапаратите им щракаха всеки пример за непознатата за тях, но интересна култура.

В Панаира тази година участват около 80 майстори, които ще представят на жителите и гостите на града над 25 занаята. Българските традиции са силно залегнали в повечето от показаните творби, дори в модерните такива, в които са преплетени елементи на народното творчество. Като чанти, например, които макар да не носят логото на известна и скъпа марка, са правени ръчно, в България, от някой талантлив роден майстор.

Има и по-специални изкушения за тези, които обичат да си подаряват не толкова предмети за бита, колкото радост за стомаха. Родните мезета, както и различни лакомства също могат да бъдат открити на Панаира.

Панаирът ще продължи до 21 май.