Ученици от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства ще направят специално представление в Капана  24 май. Събитието ще се проведе от 11:00 до 13:00 часа  и всички желаещи могат да се включат, влизайки в ролята на кукловоди.

Идеята на проекта „Празник в кутия“ е да представи интересна и нетрадиционна за България улична куклено-театрална форма, наречена „семеен театър“ в кутия. По уличките на творческия квартал млади и атрактивни актьори от специалностите „Театрална кукла“, „Театрален, кино и телевизионен декор“ и „Актьорско майсторство за куклен театър“ ще насочват посетителите към сценични кутии с декори и кукли. Кутиите ще се превърнат в мини сцена за кратки откъси от популярни приказки и ще позволи и най-младата публика да се забавлява с актьорските превъплъщения на пловдивските таланти. Всеки желаещ ще има възможност да се срещне с авторите и актьорите, които ще разкажат как са изработили конструкциите и куклите и какви техники използват, за да „съживят“ куклите.

„Празник в кутия“ ще бъде представен в няколко серии и локации: 11:00 - 11:30 ч.: ул. „Йоаким Груев“ и ул. „Хр. Дюкмеджиев“, 11:45 - 12:15 ч.: улици „Хр. Дюкмеджиев“ и ул. „Златарска“ и ъгълът на ул. „Златарска“ и ул. „Кръстевич“ от 12:30 до 13:00 ч.

Капана като празник, Капана като магическа кутия, Капана като споделено пространство е част от концепцията на новата визуална идентичност на квартала - Creative playground / Място за творчество и забавление.

Снимка: Илюстративна