„Открихме съкровища на стойност 12 никотина. За 6 никотина си купихме парцел, още два похарчихме за парк. Какво друго да купим?“ Въпросите към своя съпруг отправя по телефона жена, повела дъщеря си за ръка в Тютюневия град. Цялото семейство се е впуснало в градските игри, което си провеждат днес и утре в Пловдив.

Първото приключение се нарича „Да създадем град“, съобщи PlovdivTime.bg. На отборите бе връчена карта, по която да се ориентират къде да търсят съкровища в уличките с позанемарените складове. В надпреварата се включиха десетки семейства с деца, ученици и студенти.

Въпросните съкровища представляваха цифрови кодове, които играчите трябва да запаметят и да представят в банката. Срещу всеки намерен код банката им изплаща валута – никотини, с които те трябва да си купят сгради, земя и инфраструктура, с които да създадат своето селище.

Целта на играта е изграждане на модел на град, в който гражданите са възможно най-доволни и щастливи. Отборите се състоят от до петима играчи, които създават своя вариант на град с улици, сгради, паркове.

Градът е динамичен и се променя в хода на играта – решенията на градския съвет, природните фактори или неочаквани събития - всичко има значение и може да доведе до обрат. Градските игри с подкрепата на общинската фондация „Пловдив 2019“ се проведоха през уикенда.