Барабани и перкусии ще зазвучат в ритъм от 17 часа на 11 август на сцена „Ядрото“ в Капана."Капана барабанѝ" събира музикантите Виктор Велчев и Александър Евтимов-Шаманчето,които ще качат на сцена общо 30 ударни инструмента и ще подканят минувачите по паважа да потърсят ритъма на музиката в себе си като посвирят заедно на сцената.

Идеята на двамата артисти е чрез едни от най-старите познати на човечеството музикални инструменти да събудят в хората автентичното усещане за общност. Събралите се в кръг хора ще създадат спонтанна мелодия, обединяваща гласовете на всеки един. Александър освен музикант е и психотерапевт. Той споделя, че свиренето на ударни инструменти е ефективен метод за разтоварване на напрежението и развитие на личността чрез себеизразяване и канализиране на творческия порив. Виктор от своя страна допълва, че се е убедил в силата на музиката да лекува, вдъхновява и обединява хората.

Организаторите допълват, че дръмсесиите са подходящи за деца, но препоръката е да са придружени от възрастен.

Събитието е с вход свободен и е част от подкрепените проекти за творческото развитие на квартала към програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г. 

Александър Евтимов-Шаманчето е музикант, психотерапевт и артист. Основател е на лейбъла за независима музика “Биг Банда”. Добре познат на българската сцена с множество проекти като “Попара”, “ТрипълЕй”, “Мерак Стандарт”, “ДъСтроубериФинс”. 

Виктор Велчев е перкусионист.  По време на пътешествията си в Западна Африка, изучава традиционна музика и танц. В последните години се изявява на родната сцена заедно с група Ямбадон, преподава африкански ритми и акомпанира танцови класове, редовно фасилитира барабанни кръгове. 

Събитието е с вход свободен и е част от подкрепените проекти за творческото развитие на квартала към програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.