80-годишен художник изумява посетителите на шестото издание на "Капана Фест" в Пловдив. Бай Любо е художник от Трявна. Занимава се със ситопечат от 1956 г. Над 60 години по-късно той участва в творческия базар, част от традиционния вече фестивал в Капана. Там представя уникални тениски, които създава сам с двете си ръце.

Бай Любо, с помощта на друга художничка, създава дизайна на тениските, които са достатъчно модерни, че да привличат интереса на младите. След това, използвайки класически методи, поставя образа върху плата и доставя радост на хората, които се докосват до творчеството му. 

Бай Любо е един от 120-те занаятчии, творци и музиканти, които взимат участие в тазгодишното издание на Капана Фест. Идеята зад фестивала е именно да уважи историята на квартал „Капана”, който през вековете е бил сборище на занаятчии, като също така даде поле за изява на творци от цялата страна.

Освен с базара с разнообразни стоки, Капана Фест ще привлече вниманието на посетителите си и с богата музикална програма. Фестивалът ще продължи до неделя включително.

Вижте ВИДЕО РЕПОРТАЖ от него: