Пловдивчани ще се сбогуват с художника Димитър Кирчев със специална възпоменателна изложба в галерията на Радио Пловдив на 3 ноември от 18 ч. Събитието се организира от семейството на живописеца и колегите му от Дружеството на пловдивските художници.

Димитър Кирчев ни напусна на 68 години. Със смъртта му Пловдив и изобразителното изкуство загубиха един от най-колоритните си артисти. Кирчев бе от най-самобитните представители на поколението след Голямата четворка.

Кирчев е роден в Хасково, но живя и работи в Пловдив. Взема участие в почти всички национални изложби, както и в тези на Дружеството на пловдивските художници. Участва в представителни изложби на съвременно българско изкуство зад граница – Лондон, Милано, Виена, Истанбул и др. Член на СБХ, както и на Международната асоциация за пластични изкуства (АИАП) – Юнеско. Негови картини са притежание на Националната художествена галерия, СГХГ, ДХГ – Пловдив, Президентството на България, Министерството на финансите, Пловдивска община, колекция „Мацумае“ Япония, колекция „Стоичков“ – Барселона и други частни колекции в Австралия, Белгия, Канада, Израел, Франция, Германия, Гърция, Русия, Тайван, Швейцария.