Изложба, която не бива да се пропуска. С този текст много от почитателите на художника Атанас Хранов публикуват снимки от откриването на изложбата "Sailor's Bay - Гран Канария", която снощи той откри в столичната галерия "Ракурси".  Едно от най- популярните арт пространства в София не успя да побере гостите, които искаха да се докоснат  до спомените на артиста от плаването му до Канарските острови. 

Повечето от тях, макар и заклети почитатели и колекционери на творчеството на пловдивчанина, останаха изненадани от огромните портрети, които се появяват за първи път в творчеството му. "Това са хората, които срещнах по време на пътуването.  Исках да разкажа историята на SAILOR’S BAY - мястото, от къдете десетки приключенци и стопандии тръгват да прекосяват Атлантика" каза наско Хранов и подчерта, че изложбата е една от най- специалните, които е правил. Той благодари на собственичките на "Ракурси" Румяна Йончева и Росица Чаушева, които представят негови експозиции от 15 години. 

Един от основните герои в изложбата - Стефан Акрабов, не присъстваше, тъй като потеглил с лодката си от Созопол към Халкидики. "Не ме изчака и Проклятието на Художника го застигна за пореден път. Заради повреда не успя да потегли", пошегува се "матросът" Хранов, който няма търпение да се впусне в поредното приключение. 

Актрисата Деси Тенекеджиева го удостои с Почетен приз за подкрепата, която той оказва на Фондацията за изкуство "Стоян Камбарев".

Какво каза артистът пред камерата на TrafficNews вижте във видеото:

 

С художника Наско Хранов в SAILOR’S BAY - бара на авантюристите, които прекосяват Атлантика на СТОПНовата изложба на пловдивчанина разказва за екзотичните образи, които той среща по време на плаването си до Азорските острови