Музика, модерен танц изобразително изкуство и поезия изпълниха галерийното пространство към Пловдивски културен институт снощи. С "танца на цветовете" бе открита изложбата на пловдивския художник Илия Янакиев.

Балетната актриса Дияна Чолакова затанцува съвременен танц звуците на китарата на Людмил Тенев. Изпълнението бе съпроводено с поетичен рецитал на актрисата Мария Миради. Съчетанието на няколко вида изкуства целеше да отрази съвремието и да приобщи зрителите към творческата атмосфера. 

"Изобразителното изкуство бе изведено на преден план от статиката в пространството чрез танца, музиката, пластичните елементи, поезията и киното", споделят организаторите.

Янакиев представи изложба живопис и пластика. През годините той работи основно в областта на живописта, дизайна и стенописа. Акцент в много от творбите му е калоферската дантела. Приносът към културния живот в града и изпълнението на стенописа “Традиция” му носят званието почетен гражданин на град Калофер.

Организатор е на редица пленери и открити уроци на деца и на деца с увреждания. Неговите платна красят колекциите на почитатели на изкуството от цяла Европа, Азия и Щатите.