Пловдивският художник Константин Константинов представя мащабна изложба с 45 картини в немския град Трир. Гостуването на живописеца е в рамките на Академията за европейско право ERA.  Експозицията ще бъде отворена за посетители до 16 август, а мотото й е „Vibes”, пише PlovdivTime.bg.

Картините са създадени с  маслени бои върху платно, в духа на неоекспресионизма. Отразяват следваната от автора интуиция, насочваща сетивата към космическата същност на изкуството. Доминантни признаци при Константин са, от една страна, интензивната цветност, а от друга, монохромната експресия. Всичко това е върху платна в различен формат, с импулса на вибриращата импровизация, оповестиха в официален текст домакините на изложбата. Те посочват, че Константин е роден в Пловдив, който тази година е и Европейска столица на културата.

Светът на художника води до цвета на творбата, а цветът на творбата връща зрителя към света на художника. Магията е всички цветове да хармонират и да въздействат, за да бъде намерен хаосът като организиращ център, лаконично интерпретира Константин. По повод самостоятелната си изложба в Германия той издава и каталог, отразяващ в широта експозицията.