Показват картини на един от най-известните пловдивски художници във Виена. Изложбата „Златю Бояджиев  - живописец на традиционния български бит“ ще гостува в австрийската столица.

Изложбата се открива днес и ще продължи до 30-ти март в залите на българската културна мисия. Тя ще покаже някои от най-известните картини на големия български художник, които са собственост на Галерията, пише Дарик. Експозицията се подпомага финансово от Министерството на културата и ще е сред най-значимите събития, свързани с тази колекция през 2018 г. Изложбата е сред проявите, предшестващи 2019-та – годината, когато страната ни отново ще бъде във фокуса на вниманието на цяла Европа заради титлата на Пловдив като Европейска столица на културата. 

Успоредно с откриването на изложбата на Златю Бояджиев в „Дом Витгенщайн“ ще гостува и съвременният пловдивски творец Стоян Куцев. 

Двойното представяне на изобразително изкуство от Пловдив е в изпъленние на мащабната съвместна програма на „Дом Витгенщайн“ и Градската художествена галерия, чийто първи етап са вече осъществените две изложби – на Цанко Лавренов и на Васил Стоев. 

През месец март в един от салоните на виенската ни мисия ще бъдат изложени и творбите на пловдивските автори Васил Маргаритов (скулптура) и Димитър Воденичаров (живопис).