Комикс-пътеводител из Пловдив ще бъде представен в изложба на 3 май от 19 часа в арт клуб „Найлона”.  Експозицията, която е част от програмата на Европейска столица на културата, може да бъде видяна от 14 до след полунощ до първи юни и представя графични новели на Димитър Петров, Йордан Терзийски, Койчо Касабов, Тодор Карагяуров, МичБрезонек, Виктор Мухтаров, Ани Йорданова, Теодора Дончева – Теч, Тодор Попов, Георги Мурджев, Михал Рек, Сиана Захариева, Стефан Чинов.

„Пловдив Fantasy пътеводител” е един напълно различен пътеводител, разкриващ града през очите на хората, които живеят, веселят се, фантазират и обичат. В него хилядолетната история и културните богатства на Пловдив са поднесени с чувство за хумор и като вътрешна информация, от наши хора за свои хора. 

Наред с туристическата информация този пътеводител съдържа и кратки графични новели (комикси), включващи множество реални обекти от града. В историите оживелите образи на забравени  знакови паметници са събудени за нов живот и облечени в нов смисъл и значение. Главен герой в тях е Big Al – небезизвестният Альоша. 

Освен книжно издание на български и английски, представено с изложба от 3 май до 1 юни 2019 г., е създадена и дигитална версия, електронна игра TegellinginMainaTown, както и комикс конкурс (15 май - 1 юни) по темата. 

Комикс конкурсът ще предостави възможност на артисти от страната и чужбина да развият своя комикс история за света на Майна Town. Участниците ще имат две седмици да измислят и нарисуват история в пет страници, която ще бъде оценена от жури, а победителят ще спечели награда. Подробности за конкурса ще бъдат обявени на 7-и май. 

Изданието „Пловдив Fantasy пътеводител” може да бъде намерено в книжарница Хермес в града, както и в различни магазини и заведения в Капана. 

Версията на играта е достъпна на следния линк: TegellinginMainaTown .