Кметът Иван Тотев тази вечер ще даде старт на благотворителната изложба "Предчувствие за полет" на стипендианти на Общество Nota Bene. Вторият етаж на Мол Марково тепе в продължение на две седмици ще се превърне в художествена галерия, където единадесет художници и шестима фотографи ще изложат свои произведения в една артистична, вдъхновяваща и позитивна експозиция. Каузата, която обединява младите хора е "Още една стипендия" и събраната сума ще бъде използвана за допълнителни стипендии на талантливи ученици през следващата учебна година. Така самите стипендианти ще се превърнат в дарители и ще помогнат на други деца.

Картини излагат Богдан Върбанов, Галина Желева, Георгия Сусуркова, Гергана Каришева, Делян Георгиев, Емил Наджеклиев, Емилиян Вълчев, Мария Джумеркова, Надежда Кантарджиева, Христина Ангелова и Елица Ангелова. Пловдивчани ще могат да видят и чудесните фотографии на Александра Караджова, Дана Цветкова, Максим Тодоров, Павел Павлов, Петър Стайков и Ралица Костадинова. 

Стипендиантската програма на Общество Nota Bene стартира през  2016  година и е най- мащабната дарителска програма в Пловдив. 83 младежи от 8-ми до 12-и клас, възпитаници на пловдивските училища, всеки месец получават по 100 лева, за да развиват своя талант. Математици, литератори, певци, танцьори, фотографи и други творци вече са членове на Nota Bene.  Кметът Иван Тотев бе първият дарител на кампанията, а собственици на големи пловдивски компании, юристи и обществени личности помогнаха тя да се случи. 

Мол Марково тепе е партньор на инициативата. 

Дарителите и степендиантите на Общество Nota Bene можете да видите в сайта на организацията http://nbo.bg/index.php.