Зрелостниците от шест специалности на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ - Пловдив ще покажат дипломните си работи в Градския дом на културата „Борис Христов“ в традиционна обща изложба, която всяка година привлича многобройна публика от ценители и почитатели на млади таланти.

Директорът на училището Светлозар Чавдаров кани пловдивчани, приятели, художници, бивши възпитаници, преподаватели и представители на медиите на официалното откриване на изложбата, което ще се състои на 23 юни 2017 г., петък, в 11 часа.

Дипломниците от специалностите живопис, графика, скулптура, стенопис, иконопис и рекламна графика да бъдат поздравени от директора на Национален дарителски фонд „13 века България“ Митко Тодоров, от известния архитект Георги Савов, който всяка година поощрява талантлив възпитаник на гимназията със своя премия, както и от Мария Стайкова, дъщеря на големия български живописец Анастас Стайков. Тя пристига от Австралия, където живее, специално за промоцията на абитуриентите, за да поднесе за 28-а поредна година стипендия на името на своя баща.

Стипендиите ще бъдат връчени на отличниците във всяка от специалностите живопис, графика, скулптура и стенопис. По време на тържественото откриване на изложбата ще бъдат наградени и възпитаници на училището, спечелили призови места в Националния младежки конкурс за изящни и приложни изкуства на Министерството на културата, както и в други национални и международни прояви с конкурсен характер.