Да събереш близо 100 почитатели на изобразителното изкуство на едно място в гореща августовска вечер в нажежения Пловдив е едно малко чудо. Но пловдивчанката Ралица Стайкова очевидно е успяла да овладее не само формите на духа , но и тези на материята, защото всички тези гости успяха да се съберат в галерия „Arsenal of art” на Ангел Гешев в Капана.  Екстравагантната дама за пореден път показа, че рисуването за нея не само хоби и откри шестата си самостоятелна изложба „Форми на духа”, в която представя своите живописни интерпретации на седемте чакри в човешкото тяло. Специално за събитието тя бе избрала дрескод и визия, свързани с източната философия. 

Всяка от седемте картини носи името на една от чакрите и нейния основен цвят.  „Всеки от нас е в различен етап от живота си и носи различен тип енергия.  Тези картини са опита ми да покажа как една жена минава през различните видове енергия. Всяка чакра носи различен вид енергия”, каза художничката при откриването на експозицията.  Ралица Стайкова благодари на всички, които се събраха, за да я поздравят на откриването. „Най- ценния подарък, който може да дадеш  на някого е част  времето, което Бог и Вселената са ни дали. Затова безкрайно ви благодаря, че го направихте заради мен” каза тя.

 Изложбата бе представена от художничката Вихра Григорова. „Материята , в която Ралица  навлиза е стара като света.  Открай време хората се опитват да намерят материален израз на духовните си търсения. Разгледайте  внимателно, всеки може да открие своето изображение и своя цвят. Мисията на тази изложба е докосване до душата на всеки” каза Вихра Григорова и нарече Ралица „добрата орисница, койято винаги извежда приказката до добрия край”.

Ралица Стайкова е започнала да рисува от 5-годишна, но  сега успешно се занимава с бизнес.  И той като очевидно добре се справя с материалното, има достатъчно време да потърси и духовното вътре и извън себе си. Това е третата й изложба, като предишните също бяха много успешни.  Подготовката на новата експозиция не й е попречила да се отдаде напълно и на новата си страст – уроци по оперно пеене.