Необходими продукти:
маруля - 1 бр.
пилешко филе - 200 г
бекон- 100 г пушен
чесън - 4 скилидки
лимонов сок - от 1 бр. лимон
зехтин - според нуждите
сол - според нуждите
черен пипер - на вкус
майонеза - 5 с.л.
тост - 2 филийки препечени
пармезан - за поръсване
Начин на приготвяне:
Беконът за салатата се нарязва на ситно и се запържва за няколко минути на грил тигана, без да се добавя мазнина. След това запържете тоста с нарязан чесън. В същия грил тиган запържете пилешкото филе и го нарежете на ленти.
В средно голям съд поставете предварително измитата и нарязана на ситно маруля, залейте я с олиото и лимоновия сок, поръсете със сол и черен пипер.
Добавете пилешкото филе, бекона, тоста, майонезата и пармезана.
Насладете се на домашна салата Цезар!
Източник: gotvach.bg
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква