Необходими продукти:

маруля - 1 бр.

пилешко филе - 200 г

бекон- 100 г пушен

чесън - 4 скилидки

лимонов сок - от 1 бр. лимон

зехтин - според нуждите

сол - според нуждите

черен пипер - на вкус

майонеза - 5 с.л.

тост - 2 филийки препечени

пармезан - за поръсване

Начин на приготвяне:

Беконът за салатата се нарязва на ситно и се запържва за няколко минути на грил тигана, без да се добавя мазнина. След това запържете тоста с нарязан чесън. В същия грил тиган запържете пилешкото филе и го нарежете на ленти.

В средно голям съд поставете предварително измитата и нарязана на ситно маруля, залейте я с олиото и лимоновия сок, поръсете със сол и черен пипер.

Добавете пилешкото филе, бекона, тоста, майонезата и пармезана.

Насладете се на домашна салата Цезар!

Източник: gotvach.bg