През периода на пости понякога всички изпитваме затруднение какво точно да приготвим в кухнята. Още по-трудно става и нямате особено развити кулинарни умения. Затова ви представяме рецепта, с която хем да не изпитате затруднения в приготвянето, хем да се нахраните вкусно.
Необходими продукти:
бакпулвер - 1 бр.
зехтин - 50 мл
растително мляко - 200 мл
брашно - 230 г
доматен концентрат - 1 ч.л.
чушки - 1 бр. червена
лимонов сок
зелен лук - 2 стръка
риган - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
кориандър - 1 ч.л.
маково семе - 2 с.л.
слънчогледово семе - 2 с.л.
тиквено семе - 2 с.л.
маргарин - за намазване на формите
Начин на приготвяне:
Нареже чушката и зеления лук на ситно.
В голяма купа смесете растителното мляко с лимоновия сок, зехтин и солта.
Пресейте към тях брашното заедно с бакпулвера и ги разбъркайте до получаване на хомогенност.
Разделете готовата смес на две части - в едната добавете чушките и доматения концентрат, а в другата зеления лук и подправките.
Намажете формите за мъфини с маргарин и изсипете в тях от зелената смес, а отгоре ги допълнете с червената - не ги препълвайте.
Поръсете солените мъфини със семената и ги сложете да се печат в предварително загрята на 165 °C фурна до готовност.
Опитайте и вие тези Солени Мъфини за постещи.