През периода на пости понякога всички изпитваме затруднение какво точно да приготвим в кухнята. Още по-трудно става и нямате особено развити кулинарни умения. Затова ви представяме рецепта, с която хем да не изпитате затруднения в приготвянето, хем да се нахраните вкусно.

Необходими продукти:

  • бакпулвер - 1 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • растително мляко - 200 мл
  • брашно - 230 г
  • доматен концентрат - 1 ч.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лимонов сок
  • зелен лук - 2 стръка
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • маково семе - 2 с.л.
  • слънчогледово семе - 2 с.л.
  • тиквено семе - 2 с.л.
  • маргарин - за намазване на формите

 Начин на приготвяне: 

  1. Нареже чушката и зеления лук на ситно.
  2. В голяма купа смесете растителното мляко с лимоновия сок, зехтин и солта.
  3. Пресейте към тях брашното заедно с бакпулвера и ги разбъркайте до получаване на хомогенност.
  4. Разделете готовата смес на две части - в едната добавете чушките и доматения концентрат, а в другата зеления лук и подправките.
  5. Намажете формите за мъфини с маргарин и изсипете в тях от зелената смес, а отгоре ги допълнете с червената - не ги препълвайте.
  6. Поръсете солените мъфини със семената и ги сложете да се печат в предварително загрята на 165 °C фурна до готовност.
  7. Опитайте и вие тези Солени Мъфини за постещи.