Необходими продукти:
- грах - 500 г (само зърната)
- масло - 50 г
- магданоз - 1/2 връзка
- сол
Начин ана приготвяне:
Пресният грах и маслото се поставят в тенджера с плътно дъно. Добавят се 2-3 лъжици студена вода и малко сол.
Ястието се кипва, след което се похлупва и се задушава на тих огън до омекване. При нужда може да се добави още вода.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за мързелива баница с лимонада
17.12.25 23:15
138
Рецепта за карфиол с кашкавал на фурна
15.12.25 23:15
2543
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
14.12.25 23:15
4142
Акценти
Виж всички
50 срещу 4000: Когато каузата я няма, улицата остава празна
15.12.25 21:30
18361
Почина големият пловдивски архитект Иван Делчев - Чудото
17.12.25 14:00
6074