
Необходими продукти:
- грах - 500 г (само зърната)
- масло - 50 г
- магданоз - 1/2 връзка
- сол
Начин ана приготвяне:
Пресният грах и маслото се поставят в тенджера с плътно дъно. Добавят се 2-3 лъжици студена вода и малко сол.
Ястието се кипва, след което се похлупва и се задушава на тих огън до омекване. При нужда може да се добави още вода.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди
29.07.25 23:14
345

От жаравата до фурната: Историята на гювеча
20.07.25 23:14
1356

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
11.07.25 23:15
9992