Необходими продукти:
- грах - 500 г (само зърната)
- масло - 50 г
- магданоз - 1/2 връзка
- сол
Начин ана приготвяне:
Пресният грах и маслото се поставят в тенджера с плътно дъно. Добавят се 2-3 лъжици студена вода и малко сол.
Ястието се кипва, след което се похлупва и се задушава на тих огън до омекване. При нужда може да се добави още вода.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Бърза рецепта за домашни бисквити с масло
28.01.25 04:21
939
Бърза и здравословна закуска за идеален старт на деня
28.01.25 04:21
1376
Вкусен десерт с райска ябълка и маскарпоне
28.01.25 04:21
25962
Акценти
Кметът обяви 6 и 7 февруари за неучебни дни в Пловдив
28.01.25 04:21
13745
Хванаха десетки джигити само за няколко часа в Пловдив
28.01.25 04:21
6594