
Необходими продукти:
- грах - 500 г (само зърната)
- масло - 50 г
- магданоз - 1/2 връзка
- сол
Начин ана приготвяне:
Пресният грах и маслото се поставят в тенджера с плътно дъно. Добавят се 2-3 лъжици студена вода и малко сол.
Ястието се кипва, след което се похлупва и се задушава на тих огън до омекване. При нужда може да се добави още вода.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
12.05.25 14:44
6259

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
12.05.25 14:44
5645

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
12.05.25 14:44
5595
Акценти





Пожар пред Окръжна болница, горя бивше заведение
12.05.25 14:44
10920



Авария оставя без вода голяма част от Пловдив днес
12.05.25 14:44
11046
