Необходими продукти:
- грах - 500 г (само зърната)
- масло - 50 г
- магданоз - 1/2 връзка
- сол
Начин ана приготвяне:
Пресният грах и маслото се поставят в тенджера с плътно дъно. Добавят се 2-3 лъжици студена вода и малко сол.
Ястието се кипва, след което се похлупва и се задушава на тих огън до омекване. При нужда може да се добави още вода.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
23.12.24 08:43
15723
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
23.12.24 08:43
13733
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
23.12.24 08:43
798
Акценти
Километрични опашки към хижа Здравец
23.12.24 08:43
27588
Почина бившият играч на ЦСКА Мартин Дечев
23.12.24 08:43
18861