
Необходими продукти:
- грах - 500 г (само зърната)
- масло - 50 г
- магданоз - 1/2 връзка
- сол
Начин ана приготвяне:
Пресният грах и маслото се поставят в тенджера с плътно дъно. Добавят се 2-3 лъжици студена вода и малко сол.
Ястието се кипва, след което се похлупва и се задушава на тих огън до омекване. При нужда може да се добави още вода.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Лесна и вкусна рецепта за бисквитена торта с тахан халва
04.07.25 23:14
4921

Солен кекс с тиквички - приготвя се бързо и лесно
28.06.25 23:30
6000

Как да си приготвим енергийни бонбони без захар
05.06.25 23:15
1601
Акценти

Брутална агресия сред младежи на Слънчев бряг
05.07.25 15:09
10912

Тодор Неделев се завръща в Ботев Пловдив
05.07.25 13:15
5575






