Необходими продукти:
- грах - 500 г (само зърната)
- масло - 50 г
- магданоз - 1/2 връзка
- сол
Начин ана приготвяне:
Пресният грах и маслото се поставят в тенджера с плътно дъно. Добавят се 2-3 лъжици студена вода и малко сол.
Ястието се кипва, след което се похлупва и се задушава на тих огън до омекване. При нужда може да се добави още вода.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Какво да сготвим с останалото след празниците агнешко?
07.05.24 15:18
984
Страхотна рецепта за великденски домашни курабии
07.05.24 15:18
7062
Акценти
ВиК авария с опасност да наводни улица в Пловдив
07.05.24 15:18
6352
Земетресение тази нощ в Девин
07.05.24 15:18
2610