Необходими продукти:
бисквити - 1 пакет Закуска
шоколадови пръчици - за поръсване
За крема:
яйца - 3 бр.
захар - 150 г
брашно - 8 с.л. с връх
прясно мляко - 1.100 л
ванилия - 1 бр.
краве масло - 70 г
Начин на приготвяне:
Специфичното при тази бисквитена торта с баварски крем в чаши е именно приготвянето на баварския крем. Точно затова започваме и от него.
Яйцата се разбиват със захарта много добре, добавя се брашното, а след това ванилията и пак се разбива (с миксер).
Накрая се сипва млякото, като се бърка само с бъркалката на миксера.
Слага се на котлона да заври при непрекъснато бъркане, за да не става на бучки и да не се пресекат яйцата.
Когато кремът за нашата бисквитена торта в чашки е вече готов и се е сгъстил достатъчно, се маха от котлона и към него се добавя маслото.
Бисквитите също натрошаваме в блендера (не пречи да ги оставите цели, ако имате толкова големи чаши).
Във всяка чаша редим ред натрошени бисквити, които притискаме и изравняваме добре, ред крем, ред бисквити, ред крем и отгоре поръсваме с шоколадови пръчици по избор.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква