Необходими продукти:
бисквити - 1 пакет Закуска
шоколадови пръчици - за поръсване
За крема:
яйца - 3 бр.
захар - 150 г
брашно - 8 с.л. с връх
прясно мляко - 1.100 л
ванилия - 1 бр.
краве масло - 70 г
Начин на приготвяне:
Специфичното при тази бисквитена торта с баварски крем в чаши е именно приготвянето на баварския крем. Точно затова започваме и от него.
Яйцата се разбиват със захарта много добре, добавя се брашното, а след това ванилията и пак се разбива (с миксер).
Накрая се сипва млякото, като се бърка само с бъркалката на миксера.
Слага се на котлона да заври при непрекъснато бъркане, за да не става на бучки и да не се пресекат яйцата.
Когато кремът за нашата бисквитена торта в чашки е вече готов и се е сгъстил достатъчно, се маха от котлона и към него се добавя маслото.
Бисквитите също натрошаваме в блендера (не пречи да ги оставите цели, ако имате толкова големи чаши).
Във всяка чаша редим ред натрошени бисквити, които притискаме и изравняваме добре, ред крем, ред бисквити, ред крем и отгоре поръсваме с шоколадови пръчици по избор.
Още от категорията
Виж всички
Как да си приготвим бърза туршия със зеле
Рецепта за кекс със сини боровинки
Рецепта за домашен чипс от картофи
Акценти
Виж всички
Жалби блокираха проекти за над 40 млн. лв. в Пловдив
Църквата почита Света Анна - майка на Богородица
Приеха бюджета на ДОО за 2026 г. на първо четене