Необходими продукти:

бисквити - 1 пакет Закуска

шоколадови пръчици - за поръсване

За крема:

яйца - 3 бр.

захар - 150 г

брашно - 8 с.л. с връх

прясно мляко - 1.100 л

ванилия - 1 бр.

краве масло - 70 г

 

Начин на приготвяне:

Специфичното при тази бисквитена торта с баварски крем в чаши е именно приготвянето на баварския крем. Точно затова започваме и от него.

Яйцата се разбиват със захарта много добре, добавя се брашното, а след това ванилията и пак се разбива (с миксер).

Накрая се сипва млякото, като се бърка само с бъркалката на миксера.

Слага се на котлона да заври при непрекъснато бъркане, за да не става на бучки и да не се пресекат яйцата.

Когато кремът за нашата бисквитена торта в чашки е вече готов и се е сгъстил достатъчно, се маха от котлона и към него се добавя маслото.

Бисквитите също натрошаваме в блендера (не пречи да ги оставите цели, ако имате толкова големи чаши).

Във всяка чаша редим ред натрошени бисквити, които притискаме и изравняваме добре, ред крем, ред бисквити, ред крем и отгоре поръсваме с шоколадови пръчици по избор.