Надзирателите в затвора купили със собствени средства тестовете за дрога, с които направили проверка за наркотици на Георги Тухлев и компанията му. Причината била, че всички тестове в затворническия стационар отдавна били с изтекъл срок на годност, научи TrafficNews.bg. 

37-годишният Георги Тухлев, който е осъден за трафик на кокаин, снощи е избягал от ТПО-то, където вмомента излежава присъдата си. Той прескочил оградата, хванал такси и отишъл до центъра, където се снабдил с кокаин. Според запознати бил забелязан в района на стадион "Ботев".  Купил и бутилка алкохол и се върнал ни лук ял, ни лук мирисал в общежитието, където го чакали двама затворници - автотърговец и туроператор, осъдени за измами. 

Оказа се, че приключенията на Тухлев не са се изчерпали само с почерпката в зандана. Освен литърът водка, затворникът поискал и пари назаем от магазинерите, за да си купи кока. Той дори се похвалил, че ще мине и през проститутки преди да се прибере „на топло”. TrafficNewS.bg научи, че Жоро минал и през заложна къща и игрална зала, където профукал доста пари. На всички места се хвалил, че скоро ще излиза в отпуск и ще се разплати на кредиторите си, които съвсем не са малко.

Според хора от затвора дисциплината в ТПО-то е доста занижена и затворниците често напускат общежитието, за да се снабдят с алкохол, наркотици или други неща от "първа необходимост". Макар че по закон напускането на ТПО-то без разрешение от управата се води бягство, срещу тях не се образуват дела. Това, разбира се, не помага за затягането на дисциплината. 

"Тези които имат финансови възможности- като Цар Киро и Джимито, карат присъдите си в стационара. Другите се спасяват кой както може" коментират хора от администрацията и припомнят , че доскоро мерцедесът на един от затворницити, стоял паркиран пред входа на затвора, а той черпел посетителите си с хавански пури. 

В затвора или в пионерски лагер е Тухлев четете ТУК! 

TrafficNewS.bg