Живко Георгиев, заснет да нанася побой над друг млад мъж пред денонощен магазин в Пловдив, бил нападнат без причина. 26-годишният младеж се свърза с редакцията на TrafficNews,  за да разкаже за инцидента.

Припомняме, че боят стана на 6 февруари около 20 минути преди полунощ. Кадрите от камерите от нон-стопа бяха предоставени до медията ни преди два дни. В четвъртък Живко е бил повикан в Шесто районно, след като полицията се самосезира.

Побой пред нон стоп в Пловдив! Насилникът се оказа хвърлилия се в Марица в опит да избегне арест

 

„Не съм престъпник, не съм побойник и не съм арестуван. На 6 февруари вечерта отидох до денонощното за бира. Нямаше други клиенти и с продавача Божидар си разменихме няколко думи. Пушехме по цигара, когато при мен дойде непознат мъж. Той поиска цигари, но аз нямах повече. Предложих му да допуши моята, но тогава мъжът ми се нахвърли”, започна да разказва Георгиев.

Живко се дръпнал, но непознатият продължавал да му посяга.

„Нямаше причина за агресията. Освен това мъжът не беше сам, а с негов приятел. След 4-5 посягания реших да се защитя и му ударих с юмрук, а след това и един ритник. В гръб пък бях нападнат от другия човек. Замери ме с кенче бира. Аз се защитих”, разказа Георгиев.

26-годишният е дал пълни обяснения по случая в Шесто районно. Показания е дал и собственикът на нон-стопа, както и продавачът Божидар.

По думите на Живко в случая се касае за самозащита, а не за жесток побой.

Както TrafficNews съобщи, все още удареният мъж не е открит. Случаят е предаден на прокуратурата, разследването продължава.