26-годишният младеж, който преди три месеца се прочу с нелеп опит да избяга от полицията, хвърляйки се в Марица, отново се замеси в неприятности. 

Живко Георгиев е заснет да нанася побой над друг млад мъж пред денонощен магазин в Пловдив. Инцидентът е станал на 6 февруари около 20 минути преди полунощ и е заснет от охранителна камера към търговския обект в кв. "Изгрев". 

Не са ясни причините за свадата, но по всичко личи, че Георгиев нанася удари с особена жестокост. Опонентът му е свален на земята с един удар, но терорът над него продължава с юмруци и ритници в цялото тяло и главата на мъжа, който става и отново бива строполен. 

Не е ясно дали полиция е била повикана на мястото на физическата саморазправа.

В интерес на главния герой обаче със сигурност е да не влиза в сблъсък с органите на реда. При последния такъв, когато Живко е хванат да краде акумулатори от четири автомобила, той бяга панически от полицаите и се хвърля в Марица. Опитва се да я преплува, но резултатът е животозастрашаващ - едва не се удавя и униформените от МВР, от които бяга, в крайна сметка го спасяват. 

Тогава стана ясно, че Георгиев, заедно с 16-годишен престъпен съратник, е изпочупил и стъклата на четирите коли с цел кражба. 26-годишният мъж е стар познайник на полицията и има над 10 криминални регистрации, основно за кражби. Родом е от старозагорското село Гълъбово, но се е преместил да живее в пловдивския квартал "Изгрев" и там продължава криминалната си кариера.