Хиляди се включиха в протести в подкрепа на 18-годишното момиче, нарязано с макетно ножче. Вълната на непримиримост срещу насилието заля десетки градове. На централните площади или пред съдебните палати в цялата страна хората изразиха подкрепа към семейството на момичето, несъгласие с правосъдната система в страната и чувството за безнаказаност към подобни постъпки.

Моника Маринова първа сигнализира за случая. Близката до семейството на пострадалото момиче получи и заплахи за живота си. „Вчера видях море от хора. Много плакахме, защото имахме нужда да знаем, че не сме сами. Борбата е много трудно и осъзнаваме, че тепърва ще става по-трудна”, сподели жената пред Нова. По думите ѝ лицето, което я е заплашвало, вече е пуснато на свобода. Моника сподели, че я е страх и не излиза от вкъщи сама.

„Категорично смятам, че ако не бяха медиите, институциите нямаше да ускорят своята работа. Видяхме какво се случи за един месец – едно голямо нищо”, заяви тя. Близката до семейството призова да не се съди за един мъж по външния му вид и да не се заклеймяват мъжете с татуировки.