Апелативен съд ще гледа делото образувано по жалба на подсъдимата Галина Петкова и на гражданските ищци и частни обвинители срещу присъда на Старозагорския окръжен съд, с която беше осъдена на 20 години при първоначален строг режим. Тя е била призната за виновна в това, че на 10.12.2014 г. в землището на с. Плодовитово като извършител в съучастие с Огнян Петков са отнели чужди движими вещи и пари на обща стойност 8682 лв. от владението на Кънчо К. с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили затова сила и заплашване и грабежът е придружен с убийството на Кънчо К. посредством използване на огнестрелно оръжие.

Другият подсъдим по делото Огнян Петков до момента не е обжалвал наложеното му наказание от 12 години при първоначален строг режим.

За случая TrafficNews.bg разказа подробно в серия от материали. 

Тялото на родения в Първомай 35-годишен Кънчо Кънчев бе намерено с десетина прободни рани, нанесени с нож, мъжът бил и прострелян в сърцето.

Според първоначалната информация тримата - убитият и двамата съпрузи, са се познавали. 35-годишният Кънчо Кънчев, който е разведен и живеел в Пловдив, дори имал някаква уговорка за среща със семейството и затова спрял на отбивката след Плодовитово в деня на смъртта си - сряда, 10 декември, малко преди 17 часа. Последвали боричкане и смъртта на дистрибутора.

Той трябвало да зареди магазин в Чирпан с алкохол и кафе, но така и не пристигнал там. Чак към 1 часа през нощта шефовете му от голяма верига за хранителни стоки подали сигнал за изчезването му в чирпанската полиция. Униформените бързо открили лекия му автомобил с отворени врати на отбивка край Плодовитово на пътя за Чирпан, но край колата нямало никого. На сутринта, когато се развиделило, издирването продължило и не след дълго трупът на мъжа бил намерен в близката нива. Охранителните камери в Плодовитово показали, че той е минал през селото в 16,45 часа.

Още в началото на разследващите направило впечатление, че евентуалните убийци на Кънчев са пълни аматьори. Фаталният патрон, който причинал смъртта на мъжа, бил намерен под тялото му, наоколо се въргалял и пълнител за пистолет с 2 куршума. На местопроизшествието били открити и събути мъжки обувки. Станало ясно, че заподозрените се предвижват с лек автомобил "Мерцедес".

Според запознати,  Галина и Огнян били  пред развод, двамата живеели в отделни жилища. И двамата не били криминално проявени, и двамата са със средно образование. Една от версиите, по които работи следствието, е, че Галина може да се е познавала по-отблизо с жертвата Кънчев. По случая вече била разпитана и бившата съпруга на убития, която също живее в Пловдив.

Снимка: старозагорскиновини.бг

Още новини ТУК

TNS.bg