Жена полетя от моста край село Рибник в пълноводната и студена река Струма. Тя се е хвърлила във водите умишлено, инцидентът е станал малко след 13,00 часа в четвъртък, уточниха от ОД МВР – Благоевград.

Сигнал за трагедията е подал полицейски служител, който този ден е бил в почивка. Той пътувал към Петрич с колата си, когато видял как жена на видима възраст над 50 години се качила на парапета на моста и полетяла надолу. Веднага на мястото са пристигнали екипи на полицията, на пожарната и на Спешен център.

„Реката е много пълноводна, служителите ни търсят по бреговете. Засега не сме установили самоличността на жената. не се знае коя е и откъде е", каза шефът на полицията в Пиринския край Васил Митов. Полицаи вече са започнали да разпитват жителите на близките населени места. Целта е да разберат дали има жена от тези селища, която е в неизвестност.

Тялото на удавилата се жена бе открито към 15,30 часа от полицаите. Трупът е намерен оплетен в храсти и клони почти на брега на пълноводната река, на около 300 метра от моста по течението в посока Гърция. Видимата възраст на мъртвата е 60-70, но документи в дрехите й не са открити. „Бях на мястото, за да разпозная жената, ако е от нашето село. Няма такава жена в Рибник. Колеги от други близки селища също казаха, че не я разпознават", сподели кметът на село Рибник Николай Пасков.

Мостът край петричкото село Рибник се срути на 23 май 2012 година. Нямаше жертви и пострадали. Лек автомобил падна в река Струма, но шофьорът успя бързо да излезе невредим от колата. Срутиха се и двете платна на съоръжението. Близо година продължи ремонта и възстановяването на моста. През това време движението се осъществяваше по обходен маршрут.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg