53-годишна жена е в кома в реанимацията на болницата в Пазарджик и лекарите се борят за живота й, след като е била жестоко пребита от двама насилници, съобщиха от полицията. Пострадалата, която е от пазарджишкото село Мирянци, е с тежка черепно-мозъчна травма и множество други наранявания.

Сигнал, че нещо се случва с приятелката му, подал 66-годишен мъж от Мирянци, който живеел с жената на семейни начала. Той споделил, че тя отишла до техния 39-годишен общ познат в Пазарджик Димитър Д. и не се прибрала. Изпратеният на място полицейски екип открил жената в жилището на Димитър жестоко пребита и в безсъзнание. Най-вероятно тя е била и изнасилена, но като се има предвид тежкото й състояние, това все още не може да бъде установено категорично, пише "24 часа".

За случая по разпореждане на прокуратурата за 72 ч. са задържани Димитър Д. и Тодор С. от Пазарджик, като извършители на престъплението. Според първоначално събраната информация престъплението е било извършено, след като компанията е употребила голямо количество алкохол и мъжете предявили сексуални претенции към жената. Тя обаче отказала, което довело до жестокия побой.

Очаква се съдът в Пазарджик да разгледа искане от прокуратурата за постановяване на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за двамата арестувани.

Още новини ТУК
TNS.bg