Пловдивският окръжен съд постанови 24 години строг затвор за мъж от Пловдив за изнасилване на малолетна дъщеря и блудство с малолетен син. Мъжът на 39 години е признат за виновен за това, че в рамките на 1 година от 2020 до 2021 година тринадесет пъти се е съвкупил с дъщеря му, ненавършила 14 години, като я принудил със сила и заплашване. За това си деяние той получава 20 години затвор.

През 2021 година той е извършил действия на полово удовлетворение със сина си, като е употребил за това заплашване и е използвал положение на зависимост и надзор, като деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст. За това той получава 12 години затвор.

На основание чл.23 от НК съдът наложи на подсъдимия мъж едно общо най-тежко наказание измежду наложените му по-горе в размер на 20 години лишаване от свобода,  което се увеличава  с 4 години. Така наложеното общо най-тежко наказание в размер на 24 години лишаване от свобода, като подсъдимият ще изтърпи при първоначален строг режим. 

Мъжът трябва да заплати на пострадалата сумата от 25 000 лева, а на пострадалия  сумата от 5000 лева, представляващи обезщетение за причинените им с извършените престъпления неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на извършване на престъплението до окончателното й изплащане.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.