Свадата, довела до убийството на мъж в Кърджали, е станала заради отвлечено момиче, твърдят очевидци, цитирани от 24rodopi.com. Според разказите на местните убитият е отвлякъл момиче, за да се ожени за него, а стрелецът бил роднина на девойката.

Твърденията на другите очевидци е, че  застреляният е баща на момичето.

"На тази уличка често се събират мъже от квартал „Боровец“, които участват в залагания. Започна кавга между двама, като единият обвиняваше другия за отвлечено момиче. От спора научихме, че девойката не искала да се омъжва, но била похитена. Останахме с впечатлението, че единият е баща на девойката“, разказаха очевидци на смъртоносната разправа в района на пазара в Кърджали, близо до Евангелистката църква.

"Убитият се казва Махмуд. Прострелян е с два куршума. Убиецът е на 19 години", твърдят близки на убития.

Както вече ви информирахме, малко преди 12.00 часа 17-годишен младеж застреля 30-годишен мъж, който почина малко по-късно в болница. Полицията е отцепила района. Издирват се свидетели, които след стрелбата избягали с таксита.

Междувременно представители на двата рода се събират в района на болницата. Жандармерия пази пред Центъра за спешна медицинска помощ и моргата на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

Жандармеристите са около 20 и са с две камионетки. Оборудвани са с шлемове, бронижилетки и палки. Освен тях, има и десетина полицаи. Пред болницата все още няма напрежение. Близките твърдят, че чакат резултатите от аутопсията.

Още новини ТУК

TNS.bg