Пловдивската адвокатка Николета Руйкова застана пред съда днес с обвинение за разпространение и притежание на наркотични вещества.

Както TrafficNews съобщи, Руйкова бе арестувана на 14 януари след акция на Криминална полиция, а при претърсването в дома й бяха иззети близо 100 грама кокаин и малко количество марихуана на обща стойност 25 646,55 лева. Адвокатката бе пусната от ареста срещу 5 000 лева гаранция, за да се грижи за малкото си дете.

Пловдивска адвокатка е била арестувана за притежание на кокаинСъпругът й е в затвора за притежание на наркотици

В днешното разпоредително заседание Руйкова и защитата й адвокат  Ясенка  Шигарминова и адвокат Константин Давчев поискаха съдебният процес да протече при закрити врати, защото в кориците по делото има материали, които съдържат данни от интимния живот на обвиняемата.

Адвокат Шигарминова отбеляза, че предвид професията на Николета Руйкова не е нужно да се разгласява процеса, защото все още тя няма присъда за въпросното престъпление. 

Припомняме, че и съпругът на юристката - Борис Руйков е в затвора, тъй като през март 2021 година той бе арестуван, след като в жилищите им бе намерена оранжерия с марихуана. Руйков обитавал два апартамента в жилищна кооперация в Асеновград, откъдето бяха иззети 300 гр растения канабис, в напреднал стадий на растеж, близо 10 грама кокаин и електронна везна. В банята на апартамента е открита лаборатория за отглеждане на марихуана, а в спалнята  са намерени още 11 стръка канабис, които се сушали. 

Към този момент Руйков изтърпява условна присъда за притежание на наркотици. На 2 август 2017 г.  той бе заловен да управлява автомобил “Опел” под въздействието на наркотични вещества, като беше лишен от книжка, заради административно наказание. При последвал обиск в дома му , бяха намерени 230 грама марихуана и 16 саксии коноп. По време на първото дело Руйков демонстрира разкаяние и заяви, че съжалява за извършеното и ще се поправи.  4 години по-късно обаче той отново е беше заловен с наркотици. 

Собственикът на наркоплантацията сам завел полицаите при марихуаната СНИМКИРуйков остава в ареста, въпреки аргументите, че помогнал на униформените да разкачат наркоапаратурата