Пловдивска адвокатка е била задържана преди месец, след като в дома й е било открито голямо количество наркотик, научи TrafficNews. Акцията на полицията е била на 14 януари в жилището на Николета Руйкова. При претърсването са открити близо 100 грама кокаин. Случаят обаче на този етап не е бил оповестен от полицията или прокуратурата. 

Руйкова е била задържана с прокурорско постановление за 72 часа, а в последствие е освободена срещу 5 000 лева гаранция, тъй като дамата сама отглежда детето си. 

Съпругът на юристката - Борис Руйков е в затвора, тъй като през март 2021 година той бе арестуван, след като в жилищите им бе намерена оранжерия с марихуана. Руйков обитавал два апартамента в жилищна кооперация в Асеновград, откъдето бяха иззети 300 гр растения канабис, в напреднал стадий на растеж, близо 10 грама кокаин и електронна везна. В банята на апартамента е открита лаборатория за отглеждане на марихуана, а в спалнята  са намерени още 11 стръка канабис, които се сушали. 

Към този момент Руйков излежава условна присъда за притежание на наркотици. На 2 август 2017 г.  той е заловен да управлява автомобил “Опел” под въздействието на наркотични вещества, като е лишен от  книжка, заради административно наказание. При последвал обиск в дома му , са намерени 230 грама марихуана и 16 саксии коноп. По време на първото дело Руйков демонстрира разкаяние и заяви, че съжалява за извършеното и ще се поправи.  4 години по-късно обаче той отново е заловен с наркотици. 

На този етап Адвокатска колега - Пловдив няма разгледа казуса с Руйкова, тъй като делото срещу нея продължава и тя не е получила присъда. 

Собственикът на наркоплантацията сам завел полицаите при марихуаната СНИМКИРуйков остава в ареста, въпреки аргументите, че помогнал на униформените да разкачат наркоапаратурата