Магистратите от пловдивския Апелативен съд засекретиха делото срещу Иванка Ройдова, която е подсъдима за поръчителството за 6 убийства на свои роднини с мотив наследство от 4 милиона долара. Ройдова бе призната за виновна на две инстанции. Окръжният съд в Пловдив и даде 3 години условно, а Апелативният се произнесе с присъда 3 години ефективно, като Ройдова бе пратена в Сливенския затвор. Делото обаче бе върнато от Върховния касационен съд, където висшите магистрати отмениха решението на долната инстанция.

Припомняме, че според прокуратурата 68-годишната жена е поръчала да ликвидират брат й, синът и дъщерята му, зетят и двете внучета с цел да се добере до наследството на баща си Георги Ройдов - българин емигрирал по времето на комунизма в Америка и осъществил своята американска мечта.

Днес в 11 часа започна рестартът на делото срещу Ройдова, ала въпреки високия обществен интерес, делото бе засекретено и ще се гледа при закрити врати. Изтъкнатата причина бе, че за разпит е призован защитен свидетел. Не стана ясно защо свидетелствата на един, ползващ се със закрила, налага вето на публичността на целия процес. 

Вероятно днес делото няма да финализира с присъда, тъй като липсва един от главните свидетели по делото - Степан Кара, който не е в България. Митичната фигура на украинеца Кара, братът на легендарния Димитро Кара, изплува в делото като посредник, към който Иванка се е обърнала, за да наеме изпълнител за масовата екзекуция на роднините ѝ. Той от своя страна бил агент под прикритие, който разкрива схемата, гласят данните на прокуратурата, които Иванка оспорва и твърди, че Кара се е представил за адвокат.

 

Иванка даде интервю за TrafficNews.bg само няколко дни преди началото на новия процес срещу нея. Тя е категорична, че е невинна по обвиненията и счита, че те са скалъпени то брат ѝ с цел да ѝ се попречи да оспорва настоящото завещание на баща ѝ. Покойният Ройдов е завещал всичките си пари на пловдивчанка, която е изпълнявала ролята на негова гледачка през последните години от живота му в Америка. Бащата на Иванка е страдал от Алцхаймер, което според обвиняемата прави невалидно завещанието му. 

Би ли се подложила на детектор на лъжата и защо се стигна до тук? Вижте отговорите на Иванка Ройдова за TrafficNews.bg:

Наследници на американски милионер в кървава битка за 4 милиона долара! Сагата продължаваДелото срещу Иванка Ройдова, подсъдима за поръчителство на 6 убийства, отново започва в Пловдив