Има засечен човек на камерите в Борисовата градина, за който обаче не е ясно дали е свидетел, съучастник или извършител на убийството на 16-годишния Георги Игнатов. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова пред БНР. Тя допълни, че към момента този човек се издирва и изрази надежда в следващите дни да има по-ясни резултати по случая. Установеното лице отговаря по профил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на убийството в Борисовата градина, съобщи Блиц.

„Последната информация, с която разполагам е, че се работи най-активно по записа от видеокамерите. Установено е лице, което отговаря по профил на евентуален съучастник или извършител или свидетел на престъплението”, заяви Бъчварова и добави, че то трябва да бъде идентифицирано и се прилагат всякакви мерки затова. „Не може да се каже все още какъв е. Той отговаря на профила, засечен от камерите и разчитам до няколко дни да имаме по-голяма яснота”, обясни тя. По думите й, този казус е сложен и за съжаление е с много висока обществена значимост, опасност и по него се работи отговорно. „Всеки ден се информирам докъде е стигнал”, допълни тя и добави, че образът на камерите не е достатъчно добър, че да се очертае лице на този човек.

Вътрешният министър добави още, че е назначила пълна проверка на работата на областната дирекция на полицията във Варна, но уточни, че софийското ръководство на дирекцията има подкрепа, тъй като то, според нея, ще се справи по-добре с обстановката в региона.

TrafficNews.bg