Тийнейджър кла с две години по-голямо момче от него след спор за момиче в София. Двамата младежи, които били приятели, се прибирали от заведение в центъра на града. Приятелите вървели по бул. „Джеймс Баучер”, когато започнали да се карат.

Спорът бил заради девойка, която открай време не можели да разделят. Караницата между тях бързо прераснала в сбиване, при което 17-годишният младеж извадил малък джобен нож и с него наръгал над 10 пъти приятеля си.

С две години по-голямото момче се проснало безпомощно на земята, а нападателят му избягал.

„Свидетели на случката са станали случайни минувачи. Те са се обадили на тел. 112 и ние веднага пристигнахме. Момчето беше в съзнание, но не можеше да говори. Цялото беше в кръв, особено в областта на корема и гърдите. Нападателят е замахвал с ножа, а той се е бил свил на кълбо, за да се предпази. Пристигна и медицински екип, който го откара в „Пирогов”, разказаха пред „Монитор“ полицаи, които били сред първите на мястото.

Те разпитали свидетелите на случката, които ги насочили накъде е побягнал нападателят. Наръганият също успял да даде описание на приятеля си. Така униформените успели да заловят 17-годишния, който е откаран в Четвърто районно.

През това време лекарите в „Пирогов” продължавали борбата за живота на младежа, чието оцеляване било под въпрос. Добрата работа на медиците обаче го спасила.

Снощи от лечебното заведение съобщиха, че той вече е стабилизиран. По думите на лекарите младежът е имал късмет, тъй като само един от ударите е успял да го прободе. Останалите само са го нарязали.

TrafficNews.bg