Производството по делото на Апелативния съд в Швеция срещу 21-годишния футболист на Ботев Пловдив Амаду Думбуя се отлага. Причина за това е, че нито полицията, нито апелативният съд могат да открият бившия играч на Юргорден, чиято присъда на окръжния съд се обжалва.

Сега Думбуя най-вероятно ще бъде обявен за международно издирване, твърди "Еxpressen".

През октомври миналата година Думбуя, който тогава бе футболст на Юргорден, беше обвинен в изнасилване и дребни престъпления с наркотици. Делото беше заведено в окръжния съд в средата на ноември. Там Думбуя беше осъден за дребни престъпления, свързани с наркотици, но оправдан по подозренията в изнасилване.

Присъдата беше обжалвана пред Апелативния съд, който щеше да се заеме с делото във вторник. Това обаче няма да е така. Основното заседание е отложено, тъй като Думбуя не може да бъде открит.

Не са успели да му връчат призовка. От Апелативния съд нямат доказателства, че той е бил информиран, че ще бъдат направени изслушвания на свидетелите", каза прокурорът Каролина Фром.

От Апелативния съд съобщават, че нито съдът, нито полицията са успели да се свържат с Думбуя.

След като напусна Юргорден в средата на януари тази година, Амаду Думбуя подписа с руския Кубан. Сега той играе за Ботев (Пловдив).

"Не мога да коментирам, защото не знам какви опити са направени, за да бъде намерен. И аз не знам къде е. Така че наистина не знам достатъчно за тези условия, за да мога да кажа нещо по въпроса", заяви прокурорът Каролина Фром.

Нова дата за главното заседание на съда засега не е определена.