Герман Костин , когото медиите спрягат като заподозрян за жестокото убийство на Анна Леонтиева и синът й Никита, тази вечер се появи в "Шоуто на Слави". Чрез видео връзка по скайп той заяви , че е невинен и каза, че в  момента е при приятели в Грузия и не се крие от никой. 

Последното му идване в България е на 10 февруари, но той категорично отрича да има връзка със случая. На въпроса какви са били отнощенията му с Леонтиева той каза: "Моята жена е българка и Анна пристигна в България, за да лекува детето си. Това беше лятото. Пристигнах в София и там помогнах на г-жа Леонтиева да намери лекар за Никита. В Кипър й беше трудно да намери рускоговорящ лекар, а в България има. Когато са убили Анна и детето аз бях в Кипър. Физически не съм бил тук."

Костин каза, че никой не го е търсил от страна на българските служби. Самият той се е свързал с Интерпол и руската прокуратура, за да се осведоми какво става. От руска страна го уверили, че няма данни да се води разследване срещу него. Той твърди, че се е свързал с няколко български вестника, но от там са му отговорили, че ако имат интерес сами ще го потърсят.

Костин каза, че от полицията не са го търсили. Той се е обаждал, но не е бил привикван.Герман Костин каза, че има билет и пристига в България на 10 април.  

На въпрос на водещия дали е наистина е бил нападнат Костин обясни, че преди няколко дни е бил в Истанбул и наистина е имало нападение, но не даде повече подробности.

Герман Костин каза, че жена му е останала без работа, след огласяване на името му. Децата му били заплашени от изключване от училище. „Настоявам името ми са се изчисти от цялата помия, която се изля върху мен. Пишат се гадости." , заяви Костин.

TrafficNews.bg