Още един автомобил осъмна изпепелен тази сутрин в района на Сточна гара, видя репортер на TrafficNews.bg. "Деу Есперо" е опожарен до основи, останали са само останки. Пламъците са прихванали и паркирания в близост джип "Тойота Ленд Крузер", който е изгорял леко в задната част, където се намира резервната гума. Двата автомобила били паркирани в парка до сточна гара.

Хората в района не знаят нищо. Източници на TrafficNews.bg споделиха, че превозното средство от доста време е паркирано там и най-вероятно на някой просто му е писнало да заема паркомястото.



Колата е изгоряла до основи, останала е само металната конструкция, която не е могла да изгори. Изпочупени са всички стъкла отстрани на автомобила.

Припомняме, че това е поредния автомобил, който пламва в последните месеци. Вчера два леки автомобила изгоряха днес на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” 155 в Пловдив, а друг лек автомобил пламна на “Шести септември” 151 в Пловдив. ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК.


През февруари четири автомобила пламнаха пред Медицинския университет в Пловдив. Според младежите, чиято собственост са колите, пожарът на е умишлен, но хора от блока предполагат, че клечката може да е драсната от техен съсед, защото паркинга до блока се заемал редовно от коли на студентите.

"Започнаха да пукат гумите и да гърмят като бомби", разказа каза охраната на заведението. ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК!  

 

През януари още три автомобила бяха запалени, както в пловдивския квартал "Тракия" и "Смирненски". . Огънят в колата, паркирана в жк “Тракия”, е потушен от екип на пожарната, без да успее да се разпространи към съседните автомобили. При огледа е установено, че са унищожени двигателния отсек, предно и две странични стъкла на моторното превозно средство. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пожара продължава. ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК!   



Сигналът за горящи автомобили на бул. “Освобождение”  - “Ситроен Берлинго” и “Тата Индика” е подаден около 21 часа. След потушаване на пламъците е установено, че моторните превозни средства са частично увредени. По данни на 35-годишния им собственик, щетите възлизат на около 7000 лева.

Пожар избухна и обхвана три леки автомобила, паркирани пред блок 83 в жк “Тракия” в Пловдив, и на 12 март. За него ви съобщихме още преди време в TrafficNews.bg. Наш репортер бе на мястото, където трите коли бяха подпалени. На място, обаче, е останала само едната кола,чийто собственик я е покрил с брезент. От снимките ясно се вижда къде е горяла и другата кола, но автомобилът вече е репатриран.

За жалост по време на инцидента е нямало минувачи, а живущите до мястото на пожара не са чули или видели нищо.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК! 




Полицията в Пловдив е започнала разследване по следите на сериен подпалвач в Пловдив. Предстои тепърва криминолозите да открият има ли връзка между подпалените автомобили, тъй като голяма част от изгорелите коли са запалени по един и същи начин. Подпалвачът чупил предното стъкло и хвърлял запалителна течност в колата.  

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg