18-годишен младеж е задържан в Пловдив при специализирана операция срещу телефонните измами. Акцията е проведена на 2 септември от пловдивския отдел „Криминална полиция“ и две от районните управления в града, под ръководството на районната прокуратура. Срещу младежа, който е  от град Ветово е образувано е досъдебно производство за измама с цел имотна облага, уточниха от прокуратурата.

На 17 август той се обадил на домашния телефон на 65-годишна пловдивчанка като си преправил гласа и се представил за нейна родственица. Поискал от жената 1500 лева назаем за закупуване на климатици, тя събрала 900 лева и ги предала на куриер.  

По същата схема на другия ден Пламен позвънил на 86-годишна жена от Пловдив, от поискал пари за капариране на климатици, като се представил за нейна близка приятелка. Пенсионерката предала по куриер 700 лева.

Извършени са  огледи, иззети са и мобилни телефони. Пълнолетният е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

За последния месец под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са задържани 8 лица, срещу които са повдигнати обвинения за измами по схемата с телефонни обаждания.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg