Гранични полицаи задържаха шофьори, превозвали 11 нелегални чужденци. Органите на рода от ГПУ-Калотина забелязали 4 автомобила в района на с. Разбоище, община Годеч, които се движели към българо-сръбската граница. Около 21 часа снощи, при приближаване на граничния патрул от автомобилите слезли хора и побягнали.

След кратко преследване на около 500 метра полицаите задържали 11 чужденци. Петима от тях – мъж и четири момчета, с регистрация в държавната агенция за бежанците, а другите 6-ма мъже - без документи за самоличност.

По първоначални данни всичките чужденци са сирийци. Те са задържани в ГПУ-Калотина. Задържани са и шофьорите на колите. Уведомен е дежурен прокурор в Районна прокуратура – Костинброд. Работата по случая продължава.

Вчера към 18.45 часа на ГКПП „Аерогара София“ на летището пристигнали петима български граждани, които искали да пътуват за Лондон. По инициатива на граничните полицаи е извършена съвместна щателна митническа проверка на ръчния багаж на пътниците, при която са открити недекларирани цигари с български бандерол: общо 37 980 къса /1899 кутии/.

Съставени са актове за митнически нарушения. Лицата не са допуснати до полет по решение на органите за митнически контрол.