"Слуховете за дъщерята на полицейски началник, арестувана с марихуана в Турция, са силвно преувеличени. Да, има български граждани, задържани там. Едно от момичетата е дете на наш колега от провинцията. Той е младши полицейски инспектор и няма ръководни функции в МВР. Работата му в МВР няма нищо общо с деянието на детето му", каза главният секретар на МВР Георги Костов за информацията, разпространена от турски медии, където се твърди, че 23-годишната Десислава, арестувана с приятеля си Ахмед, е щерка на полицейски шеф, цитиран от 24 часа.

Те са задържани в Одрин с 3 кг марихуана, но МВР няма официална информация за вида и количеството на наркотика. Колата, в която са пътували привлякла вниманието на турските митничари на ГКПП "Капъкуле" и била проверена.

Канабисът е открит под хастара на палтото на Десислава. В автомобила била и сестра й Зарница, която била освободена, но има забрана да напуска Турция. Десислава била студентка по право в 4 курс. За МВР случаят е приключен, каза още Георги Костов на брифинг в Съдебната палата.

TrafficNews.bg