Криминалисти от РУ-Панагюрище задържаха трима за отглеждане и притежание на наркотици. Специализираната акция за противодействие на производството, разпространението и държането на забранените вещества е проведена вчера на територията на панагюрското село Попинци.

Органите на реда извършили претърсване на няколко адреса, обитавани от трима младежи на възраст между 18 и 21 години. В една от къщите разследващите открили мини оранжерия за отглеждане на канабис. Тя била оборудвана с устройства за контрол на осветлението, температурата и въздуха.

Освен това в землището на село Попинци полицаите открили засадени в саксии на открито пет растения от рода на конопа в различен стадии на развитие. По време на извършените обиски и претърсвания у тримата млади мъже са открити още малко над 30 грама суха марихуана и няколко таблетки амфетамин.

Оборудването за отглеждане на канабис, както и намерената изсушена дрога са иззети. Тримата жители на селото са задържани в ареста на РУ-Панагюрище за срок от 24 часа. Спрямо тях са образувани бързи производства под надзора на прокуратурата в Пазарджик. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.