Окръжна прокуратура - Пловдив ръководи разследването на пътния инцидент, случил се на днес около 4 часа, на 114-ия км на автомагистрала „Тракия“ край село Цалапица в посока Бургас, при който загина полицейски служител.

С разпореждане на Окръжния прокурор, разследването е възложено на следовател при Окръжния следствен отдел към ОП – Пловдив.

Изясняват се обстоятелствата по инцидента. Разпитват се свидетели, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза, като последната следва да даде заключение за причината за настъпване на произшествието.

Водачът на камиона – турският гражданин Мустафа Остюрк, на 58 г., е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Извършена му е проба за алкохол, която е отрицателна.

Припомняме, 41-годишният полицай Николай Треновски загина, след като ТИР връхлетя върху него, докато е описвал катастрофа. На пътното платно на 114-ия километър край Пловдив, където станал инцидентът, все още има локва кръв.

Катастрофата е станала около 4.30 ч. сутринта. По време на трагедията, станала край село Цалапица, на пътя били двама полицаи – Треновски и негов колега. Те паркирали колата си в аварийната лента, след като се отзовали на сигнал за ПТП. 

Треновски е дългогодишен служител на Пътна полиция, като отскоро работи в Магистрална полиция, научи TNS.bg.

Коментарa на шефа на КАТ-Пловдив за трагедията, както и подробностите за всички новини от черния петък в Пловдив - гледайте в ЕМИСИЯТА на TNS TV:

Още новини четете ТУК

TNS.bg