Откриха и задържаха шофьора, прегазил велосипедиста край Маказа. Виновникът е 31-годишен мъж, който е бил арестуван на главния път в района на село Загорско.

Припомняме, че само преди дни беше намерен захвърлен трупа на 37-годишния Месут Мустафа. Тялото беше оставено в канавка по пътя за Гърция и беше открито случайно от преминаващ автомобил.

Според водещата версия велосипедистът е бил пометен от пътуващ по посока на Гърция автомобил. Колата се движела с висока скорост, защото на мястото на инцидента има дълъг спирачен път. Счупеното колело пък било захвърлено на 20-ина метра в крайпътната ливада.

Бяха предприети действия от страна на властите. След денонощна работа криминалисти от ГД „Национална полиция“ и ОД на МВР-Кърджали установиха водача и лек автомобил „Пежо“ от тежкото пътнотранспортно произшествие. В хода оперативно-издирвателните действия участваха всички Районни управления на МВР в областта и бяха прегледани камери по трасето за успешното разкриване на престъплението, пишат от “24 часа”.

Блъснатият до Маказа мъж – глухоням! Кой завлече тялото му в канавката?Разследващите подозират, че водачът, който го е блъснал, е укрил тялото на мъжа